5 motive pentru care să începi un blog de călătorii

Mereu mi-a plăcut să scriu, cam de când am învățat să aștern literele pe hârtie. O lungă perioadă din viață scrisul îmi era singurul prieten de nădejde pe care l-am avut. Mă ajuta să îmi exteriorizez fricile, sentimentele aprinse sau să îmi dezvolt imaginația atât de încâlcită. Prin urmare nu e primul meu blog.

În online am început să scriu de pe vremea yahoo 360, dacă își mai amintește cineva. Apoi scriam pe câteva forumuri și în cele din urmă mi-am făcut un blog pe wordpress, am trecut la domeniu personalizat, apoi înapoi pe wordpress în așa fel încât marea mea arhivă se află acolo. De asta am decis să îl păstrez ca instrument de tălmăcit gândurile alambicate care îmi vor răpi somnul.

Dar ca să fac o trecere mai ușoară, am decis să îmi separ cu totul călătoriile de amalgamul scris de-a lungul anilor (mai mult de zece ani!). Am trecut aici câteva din călătoriile mele de anul trecut și de acum voi adăuga numai conținut nou. Cum îmi plac provocările am decis să schimb cu totul platforma, doar pentru că sunt destul de curioasă dacă va fi vreo diferență. Dar înainte să începem, aștern câteva rânduri scrise de mine anul trecut.

“I remember like it was yesterday, first time when I saw a world globe. I was maybe 9 years old. I didn’t know there are so many countries in the world and I kept randomly putting my finger to see where I will go. Every single country seemed like an impossible dream, no matter how far away it was. I didn’t know why I wanted to see other places, I just knew if they exist I should explore them. And so many years later I can say with no doubt travelling changed my life for the better. ”

Am decis să îmi țin blogul în limba română, dar mai mult ca sigur ocazional voi mai avea secvențe scrise în engleză. Tebuie să recunosc că o lungă perioadă de timp am trăit și gândit în limba engleză (mai bine de trei ani de zile).

1. Călătorești des

Prima întrebare care îți poate trece prin cap este cât de des? De la o dată pe weekend la o dată pe an, consider că ai avea destul material. Depinde numai de tine cum te vei orienta, dacă îți alegi o nișă anume sau vei posta doar fotografii.

2. Îți place să scrii

E de înțeles că trebuie să îți placă să scrii. Dar nu e de ajuns. E important să te ții de un program strict (ai înțeles Alina?) și să ambalezi totul într-un fel care să aibă sens. În primul rând pentru tine.

3. Ai adunat destulă experiență încât ai putea să îi ajuți pe alții

Sunt la mare căutare sfaturile de orice fel: de la cum să călătoreși cu un buget redus, la ce anume să vizitezi, de la trucuri cum să te descurci cu limba locală la liste de idei cu locuri ocolite de turiști. Hmm, poate ar trebui chiar să ating subiectele astea.

4. Îți place să citești despre călătoriile altora

Am învățat asta, de fapt, mai ușor de când am început să îmi public podcast-ul. Mi-a fost mult mai la îndemână să îi dau un format de podcast odată ce am început să ascult tot mai multe podcasturi. Și bineînțeles contează networking-ul, adică vino cu idei, vorbește cu alții, cere sfaturi, lasă comentarii.

5. Vrei să ai un blog de călătorii

Până la urmă asta e tot ce contează. Dacă nu reușești să postezi după un program fix sau nu reușești mereu să ai un subiect fierbinte, nu este atât de important. Dacă asta îți dorești, atunci publică-ți gândurile! Nu ai absolut nimic de pierdut (decât dacă investești bani serios în treaba asta, dar atunci și așteptările pot fi diferite). De fapt, nici nu trebuie să le publici, le poți scrie doar pentru tine. Fă ce îți place, iar dacă scrisul e acel ceva.. nu înceta să scrii.

Dacă ai curiozitatea să îmi verifici pozele deja făcute public pe alte platforme de social media, îți sugerez să urmărești #alinaswonders pe Instagram. Îmi propun să public câte un articol o dată pe săptămână, iar cu timpul să ajung la două-trei. Dar până una alta, e momentul să dau publish. Hai noroc!